Моторни масла Petronas

Petronas е международна енергийна компания успешно развиваща своята дейност в над 35 страни по целия свят. Компанията влиза в списъка топ 100 на най-големите корпорации в света. Petronas е собственост изцяло на правителството на Малайзия.

Petronas е първата компания в света, която започва да произвежда базови моторни масла използвайки за основа втечнен природен газ. Поради тази причина базовите масла използвани от компанията са с най-висок стандарт и качество. Petronas активно участва в автомобилните спортове и най-вече във Formula 1. Опитът и технологиите използвани във Формула 1 допринасят за постоянното усъвършенстване на продуктите и гарантират най-високи нива на качество без компромиси.

Petronas е основен партньор на MERCEDES AMG PETRONAS, а успешното партньорство с Mercedes Benz води до производството на оригиналните моторни масла Mercedes за първоначално вграждане.

Новите технологии и иновации използвани от Petronas при производството на моторните масла, като например технологията Cool Tech в съчетание с висококласните базови масла осигуряват премиум продукти с най-високи качествени показатели.

Основни цели при производството на моторните масла Petronas са:

- устойчивост на високи натоварвания при различни експлоатационни среди

- икономия на енергия и гориво

- намаляване на вредните емисии

- удължаване на периода на запазване на характеристиките на моторните масла, оттам и удължаване на междусменните интервали

- използване на иновативни присадки

Гамата на моторните масла Petronas е официално одобрена от водещите автомобилни производители, като успешно припокрива всички изисквания. През 2008 година Petronas придобива FL Selenia.